woensdag 4 november 2009

Wat kom je soms toch geweldige leermiddelen tegen op Internet. Ik ben razendenthousiast over http://www.vogelvisie.nl/. Met name de quiz met vogelgeluiden. Al heel lang wil ik mijzelf trainen in het herkennen van vogelgeluiden. Al verschillende cd's aangeschaft, maar toch kwam het er nooit van. Nu oefen ik elke dag een minuut of vijf met vogelvisie en ik ga werkelijk met sprongen vooruit.
Bij ons op school is sortimentskennis al jaren een crime. Maar met zulk mooi materiaal, dan wordt leren volgens mij pure pret.
Als je het een beetje goed doet, dan kom je al gauw op de landelijke erelijst te staan. Leuk om daar tussen je leerlingen te staan. Of daar een collega van AOC-Friesland tegen te komen...
Het kan trouwens nog veel beter. Wat te denken van http://www.soortenbank.nl/soorten.php?menuentry=quiz&soortengroep=vogels. Hier kan je niet alleen trainen met vogels en met vogelgeluiden, maar ook met wetenschappelijke namen. Ook paddestoelen, planten, bomen, vlinders en vissen.

2 opmerkingen:

 1. Beste Dick

  Hartelijk welkom in de wereld van de blogs. Ik zet de link meteen bij ons blog http://www.forkenning.blogspot.com Leuk dat je nu je ontdekkingen met ons kunt delen. Succes en we volgen je!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Dick,

  Eeen heel goed initiatief. Delen geeft een fijn gevoel. Als je wilt weten hoe de ontwikkelingen van de ECC gaan, kan ik je verwijzen naar de blog http://ontwikkelcentrum.blogspot.com.

  Groet en tot blogs.

  BeantwoordenVerwijderen